Lolands’ tiende muziekfestival resulteert in 114.826 euro voor onderzoek ALS

31 januari 2023 | 09u46 | Gepost door dvdg.media@tel…
Lolands cheque

Festivalvierders en -organisatoren Lolands zorgen voor 114.826 euro voor ondersteuning onderzoek spierziekte ALS bij de KU Leuven.

Het doel van het Lolands festival is enerzijds een leuk festival te organiseren maar anderzijds ook om financiële middelen in te zamelen om KULeuven te ondersteunen in het onderzoek naar de ziekte ALS. En dat loont kon iedereen enkele maanden geleden vernemen op het journaal. Het onderzoeksteam van professor Van Damme zou een belangrijke doorbraak bij het onderzoek gemaakt hebben. Zo zou op termijn deze ziekte, dat het motorieke aantast en verlammingen doet ontstaan beter aangepakt kunnen worden.

"Met dit  hoogste bedrag ooit op Lolands van 114.826 euro kunnen we dit onderzoek nog verder een boost geven", zeggen de organisatoren.  "Niet onbelangrijk, met de tien edities van Lolands in totaal overschrijden we het halve miljoen euro. En dit hebben we kunnen bereiken met een geweldige ploeg van vrijwilligers."

De organisatoren kijken nu al uit naar de editie van dit jaar, andermaal eentje ter nagedachtenis van Lorenz Laevers die nu bijna 11 jaar geleden overleed aan de gevolgen van deze spierziekte. Die editie zal doorgaan op 15 en 16 september, maar wellicht onder een andere naam. 

Lees meer over