Ferm neemt vijf kinderdagverblijven van De Sterrekes over, ook in Diest

21 december 2023 | 10u39 | Gepost door annpeeters
achiles
Vanaf 1 januari wordt de werking van kinderdagverblijf De Sterrekes overgenomen door Ferm Kinderopvang. 

"In De Sterrekes worden dagelijks bijna 400 kinderen tussen nul en drie jaar opgevangen. Er zijn vijf vestigingen: in Haasrode, dit is de grootste, Diest, Holsbeek en twee in Nieuwrode", zegt Achille Claes, voorzitter van vzw De Sterrekes. 

"Ons personeel is onze grootste schat. Zij zijn de belangrijkste pionnen van ons bedrijf. We stonden er tijdens de onderhandelingen dan ook op dat alle 90 personeelsleden overgenomen werden door Ferm. Ik zal, als voorzitter van De Sterrekes, nog 5 jaar zetelen in het beheersorgaan van Ferm, zodat de overgang goed verloopt voor onze werknemers, ouders en kinderen."

De Sterrekes werden 53 jaar geleden opgericht door Jules Vuerinckx, hij was 47 jaar voorzitter. "Bij de overname hebben we hem in de bloemetjes gezet voor al het werk dat hij verricht heeft. Ook burgemeester Bram Van Baelen bracht zijn eerste levensjaren door in De Sterrekes. In totaal denken we dat zo'n 25.000 kinderen opgegroeid zijn in de warmte van onze vzw. "

De gebouwen blijven nog zeker een jaar eigendom van de vzw. "Binnen een jaar wordt bekeken hoe we die overgang zullen regelen."

Verschillende factoren hebben tot de overgang geleid: "Ik ben niet opgeleid in het beheer van kinderdagverblijven. Ik heb ze wel door de coronacrisis geloodst en uit de rode cijfers gehaald. De werkings- en energiekosten blijven echter hoog en op verhoogde subsidiëringen kunnen we niet rekenen. De tijd is dus rijp om de fakkel door te geven een een grotere groep, die ook al jaren ervaring heeft in het opvangen van kinderen, voornamelijk via onthaalouders en voor- en naschoolse opvang."

Lees meer over