Dochter van Maurice Swinnen, die Maagdentoren wilde herstellen, An heeft opnieuw een hart voor kinderpatiënten AZ Diest

an swinnen

Het fonds “Ter Ere Van Maurice Swinnen” schenkt nu ook twaalf kleurpotloden aan de kinderen die naar de pediatrie gaan in het ziekenhuis in Diest. Het fonds werd destijds opgericht door An Swinnen, dochter van Maurice die zich destijds fel inspande om de Maagdentoren in Scherpenheuvel-Zichem te beschermen en in ere te herstellen.

An is intussen een succesvolle zakenvrouw in het buitenland maar wilde iets doen voor de regio en sponsort daarom verschillende projecten, zo ook initiatieven in het AZ Diest. 

In oktober 2023 onthulde burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) al een donatiebord in de kinderafdeling van het ziekenhuis waarbij Swinnen al beloofde te zorgen voor een spelbegeleidingsbudget, vandaag wil ze meer doen en daarom deed ze er, tijdens het jaarlijks bezoek, een schepje bovenop. 

 “Elk kind dat naar de afdeling pediatrie komt, kreeg al een kleurboek. Nu krijgen ze ook een pakje kleurpotloden dat ze naar huis mogen meenemen. Dit jaar gaat het over een 750-tal kinderen. De twaalf kleurpotloden zitten in een kartonnen doosje en zijn dus ook goed voor het milieu”, zegt de initiatiefneemster. 

“Ter Ere Van Maurice Swinnen” sponsort ziekenhuizen, scholen en organisaties met projecten rond onderwijs, milieu, erfgoed en toerisme. Dit jaar zijn ze ook een van de sponsors van Carnaval In Het Park in Zichem in februari en dit ten gunste van de Vlaamse Parkinson Liga. “We steunen ook Hart Voor MS in Scherpenheuvel op 8 september en dit ten gunste van de MS Kliniek in Melsbroek.”

Meer informatie vind je op www.mauriceswinnen.com.

 

 

an swinnen
An Swinnen spant zich in voor de gemeenschap ter ere van haar papa