Cyber Agents worden beloond voor hun prestaties

Diest

Drie Cyber Agents werden in Diest beloont met een diploma en enkele leuke prijzen. Zij behaalden de hoogste scores in een online spel dat kinderen leert over de cybergevaren in de maatschappij.

In februari lanceerden stad en de politiezone Demerdal-DSZ het online spel HackShield in de Diestse scholen. Kinderen leren er spelenderwijs over de gevaren van het internet. Elk kind kan het spel individueel spelen, maar ook leerkrachten kunnen met HackShield aan de slag in klasverband. De scores van de spelers worden bijgehouden in een klassement per gemeente.

Als beloning voor hun straffe prestaties werden de drie Cyber Agents met de hoogste scores uit Diest vandaag door een politiepatrouille opgepikt op school, ontvingen ze een diploma en enkele leuke prijzen uit de handen van de burgemeester en de kinderburgemeester en konden ze smullen van een lekkere lunch.

In het prijzenpakket zat onder meer een bon voor een gratis zwembeurt, een rondleiding bij de politie en een bezoekje aan patrouillehond Styx, een fietsbel, een drinkbus, een kaartspel, een T-shirt en heel wat andere HackShield-materialen.

Hagen123, dat is de spelersnaam, behaalde met 27.960 punten de hoogste score, Driftmaster was goed voor een 2de plaats met 21.530 punten en Tetram werd 3de met 19.530 punten.

HackShield is bedoeld voor kinderen van het 3de tot het 6de leerjaar. HEt spel kan je gratis spelen op www.joinhackshield.com.