Schepen reageert op kritiek oppositie over invoeren blauwe zone in centrum: "Alleen twee N-VA leden onthielden zich"

bekkevoort

Bekkevoortse schepen van Mobiliteit Benny Reviers (Ons Dorp) reageert op de kritiek die de N-VA oppositie eerder vandaag had op het invoeren van een blauwe zone in het centrum van de gemeente. “Dit mobiliteitsplan is door ieder gemeenteraadslid goedgekeurd en uitsluitend de twee N-Va-gemeenteraadsleden hebben zich onthouden. Ik heb zelf gezegd dat we dit zullen evalueren en desnoods bijsturen op vraag van de N-VA.”

De oppositiepartij noemde het invoeren van de schijf eerder vandaag het benadelen van inwoners en gebruikers van het openbaar vervoer en vindt het niet kunnen dat mensen er nog maximaal drie uur kunnen parkeren. “Je kan er nog net lang genoeg parkeren om ergens iets te gaan eten maar de bus pakken naar Diest of Leuven komt je duur te staan wanneer je in het centrum je wagen zou achterlaten”, zei N-VA raadslid Jan Van Cauwenbergh.

Reviers reageert nu op die kritiek en benadrukt dat het mobiliteitsplan opgesteld werd met de participatie van de burgers en met de medewerking van politie, scholen, middenstand en politieke partijen. “Voor alle duidelijkheid het gaat over een blauwe schijf en niet over betalend parkeren. De invoering is gebaseerd op de knelpunten van vandaag en deze die we nu al kennen op kort termijn. De personeelsparking achter het gemeentehuis is te klein en de uitbreiding was al gepland vorig jaar. Hier zal uitsluitend personeel van politie, gemeentehuis, @ben gebouw, BIB en de leerkrachten kunnen parkeren. De parking voor het gemeentehuis ( blauwe zone ) zal op die manier voornamelijk gebruikt kunnen worden door de bezoekers van de politie en gemeentediensten.”

Geen pestregel en voldoende alternatieven voor langparkeerders

Volgens Reviers gaat het alvast niet om een pestregel. “In de zone tussen het gemeentehuis en de Eugeen Coolsstraat kan al een aantal jaren niet meer geparkeerd worden door aanwezige de stip lijn en dit verandert niet. In de blauwe zone langs de Staatsbaan en het Statieplein hebben bijna alle inwoners voldoende parkeerruimte op hun eigendom, bij de evaluatie zal blijken of hier knelpunten zijn. Van pesten kan hier zeker geen sprake zijn. De gevaarlijke verkeerssituatie aan Cash Point , zeker voor fietsers, wordt door de  blauwe zone sterk verminderd.”

De schepen duidt ook op het feit dat alle bushaltes langs de Staatsbaan beschikbaar blijven en dat er daar voor langparkeerders voldoende mogelijkheden zijn, net als aan het regionaal hoppinpunt aan de carpoolparking langs de E314. “In totaal waren er aan deze haltes samen  vanmiddag meer dan twintig plaatsen vrij. Een zoektocht naar een beschikbaar plaatsje is er duidelijk niet aan de orde. Ook Parking Pallieter blijft beschikbaar, het contract werd verlengd voor volgend schooljaar. Waarschijnlijk zullen, in de toekomst, er niet alle plaatsen beschikbaar blijven door bouwwerken in de nabije omgeving maar de veiligheid van de schoolkinderen die er passeren moet ook dan gewaarborgd blijven. Een blauwe zone creëert dan meer mogelijkheden”, gaat Reviers verder die er nogmaals op wijst dat het mobiliteitsplan werd goedgekeurd en ook felicitaties kreeg van hogere overheden. “ Het is zeker uitvoerbaar en evalueren en bijsturen kan natuurlijk altijd”, besluit de schepen. 

 

 

Lees meer over