Ondersteuning voor 65+ bij vaccinatie in Rotselaar

7 maart 2021 | 17u31 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vaccinatiecentrum rotselaar
Deze maand wordt in het vaccinatiecentrum Sportoase in Rotselaar gestart met de vaccinatie van de bevolkingsgroep van de 65+. Om de komst van deze groep van ouderen op een veilige en comfortabele manier te laten gebeuren, werden een aantal ondersteuningsmaatregelen uitgewerkt.

Minder mobiele personen kunnen op de parking aan de parkingwachter een rolstoel vragen Deze zullen beschikbaar zijn om het gehele vaccinatieproces te doorlopen. Indien gewenst kan de parkingwachter assistentie oproepen om de minder mobiele persoon te begeleiden. Indien men beschikt over een mindervalide kaart is er een parking beschikbaar dicht bij het centrum. Hiertoe dient men de parkingwachter bij aankomst naar de juiste instructies te vragen.

Indien men niet zelfstandig tot aan het vaccinatiecentrum kan geraken, men niet op iemand uit de omgeving beroep kan om zich naar het centrum te laten begeleiden en ook het openbaar vervoer - er stopt een bus aan het centrum - kan men beroep doen op de mindermobielencentrale van de gemeente. Contactgegevens vindt men op de website van het vaccinatiecentrum www.vaccinatierotselaar.be en ook in de vaccinatiebrochure. Voor Rotselaar 016/61.63.80, voor Holsbeek 016/20.53.83 en voor Tremelo 016/53.75.40.

In de brochure wordt er opgeroepen om alleen te komen, je kinderen, familieleden of huisdieren thuis te laten. Dit om de veiligheid van iedereen te blijven waarborgen en het vaccinatieproces niet te vertragen. “Voor ouderen die echt ondersteuning nodig hebben, maken we indien nodig een uitzondering”, aldus coördinator Werner Van Nuffelen. “De ‘Prikbuddy’ die hen ondersteunt, kan samen met de persoon die gevaccineerd wordt het traject doorlopen. Belangrijk is wel dat personen die anderen ondersteunen niet op het zelfde moment zullen gevaccineerd worden. Zij zullen aanbod komen volgens de prioriteiten die door de Vlaamse overheid werden vastgesteld.”

Tip! Het vaccinatiecentrum Rotselaar is gelegen aan de Torenstraat 115 te Rotselaar. Het is niet gelegen aan de plas van Rotselaar maar aan de voetbalvelden. Bewegwijzering naar het centrum is voorzien.

Lees meer over