"Ze vlammen hier als zotten, ook met getunede auto's en moto's", klaagt bewoner Dorpsstraat in Tielt-Winge

10 maart 2024 | 15u09 | Gepost door redactie
Dorpstraat

In de Dorpsstraat in Tielt-Winge wordt nog altijd veel te snel gereden. Eerder klaagden al een aantal bewoners de situatie aan na een ongeluk, maar blijkbaar is het er niet beter op geworden. “Ze vlammen hier als zotten, zelfs met getunede auto’s en moto’s”, zegt een bewoner, die liever niet met zijn naam in de media komt.

In de straat werd nochtans een versmalling geïnstalleerd die ervoor moet zorgen dat bestuurders er moeten afremmen maar dat lijkt niet echt te helpen. “Integendeel want sommigen drukken nog even het gaspedaal in om nog snel door te kunnen wanneer ze een tegenligger zien naderen die ze voorrang moeten verlenen. Het lokt ook verkeersagressie uit want meermaals toeteren ze op elkaar wanneer iemand geen voorrang verleent of nog net wil doorglippen.”

Lees verder onder de foto.

Versmalling
Versmalling volstaat volgens bewoner niet

Straatracers komen er ook hun ding doen 

Maar daarmee is de ellende voor de bewoners nog niet voorbij want, zo zegt de bewoner, wordt er tegenwoordig ook geracet met getunede auto’s en moto’s. “Op een bepaald moment stond er hier in de straat een bord dat je snelheid weergaf. Sommigen maakten er een sport van om daar zo snel mogelijk te passeren, ik kon de snelheden aflezen vanuit mijn zetel en dat ging ver boven de 80 km per uur. Even verderop is er ook een op- en afrit van de autosnelweg en dat zorgt dan weer voor veel verkeer, inclusief bussen en vrachtwagens. Ik denk dat er hier verkeersremmende maatregelen nodig zijn, die versmalling alleen is niet voldoende. Ik denk dan aan verkeersdrempels, een flitspaal of, nog beter, een trajectcontrole. Verderop, richting Scherpenheuvel-Zichem, werd zo’n trajectcontrole geïnstalleerd en niemand rijdt er sindsdien nog te snel. Een mobiele controle, die heb ik trouwens ook nog niet gezien, is al iets maar het is tijdelijk, we hebben hier nood aan een permanente controlemaatregel. Aan het kruispunt, even verderop, staat een bord dat waarschuwt voor een gevaarlijk kruispunt maar waarom wordt er niet gewoon iets gedaan aan die situatie zodat het er niet meer zo gevaarlijk is. De bocht even verderop is de enige reden waarom bestuurders afremmen, sommigen al eens te laat met alle gevolgen van dien.”

Lees verder onder de foto. 

fietspad dorpstraat
Op een deel van de straat is er maar aan één zijde een fietspad

Ook fietspad is een probleem

Naast het feit dat mensen in de straat te snel rijden, is er nog een ander probleem want ook het fietspad laat volgens de bewoners te wensen over. “Op een deel is er alleen maar een fietspad aan één zijde, dat aan de andere kant stopt opeens en dat terwijl er daar ook fietsers langs moeten. Met mijn kinderen durf ik daar alvast niet langs want ik vind het er te gevaarlijk. Bovendien ligt er vaak vuil op het fietspad, dat maakt het ook niet beter.”

bocht
De bocht is de enige rede waarom bestuurders in de remmen gaan, zo zegt een bewoner