Nieuwelingenkoers volgt ander parcours en zorgt voor tijdelijke verkeersmaatregelen

omloop hageland

De voorbije jaren werd er steeds rond deze periode een nieuwelingenkoers georganiseerd in het gehucht Sint-Maarten in Tielt-Winge. Door wegenwerken aan de helling van de Blerebergstraat liggen de start en aankomst nu zondag op den Berg aan de kruising van de Rillaarseweg met de Bergstraat in Tielt. De koers brengt ook een aantal wegomleidingen en andere verkeersmaatregelen met zich mee.

De junioren starten op zondag 19 juni om 15 uur voor 12 lussen van 6,8 kilometer, in totaal 81,6 wedstrijdkilometers. Hun aankomst wordt verwacht rond 17 uur, de start- en aankomstzone ligt aan Zaal Nut en Vreugd nabij de Bergstraat. Eénmalig vindt de jeugdkoers plaats op den Berg.

Het organiserende CT Tilt heeft 200 euro prijzengeld voorzien in de vorm van 20 prijzen. “De omloop is helemaal anders door wegenwerken op de Blerebergstraat en zijn zijstraten. We hebben een klimmetje in het verlengde van de Dorpsstraat en draaien dan de Dennenweg op. Onze koers heet traditioneel de Kermisprijs, maar geen kermis dit jaar. Dit is enkel in de vorm van een hamburger- en bierkraam waar je KraaiKe Tripel Blond van het vat kan krijgen”, aldus Roger Nolmans van het organiserende CT Tilt. 

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Door de koers gelden die dag ook een aantal verkeersmaatregelen.

Zo zal er, vanaf 14 uur tot einde noodzakelijkheid, enkel verkeer toegelaten worden in de door de wedstrijd gevolgde richting op de Rillaarseweg (tussen de Kruisstraat en Dorpsstraat), Dorpsstraat (tussen de Rillaarseweg en Boekhoutstraat), Dennenweg, Beurtstraat, Voortstraat, Heuvelstraat (tussen de Voortstraat en Kruisstraat) en Kruisstraat.

Vanaf 12 uur tot einde noodzakelijkheid zal het verboden zijn te parkeren op de Rillaarseweg (tussen de Kruisstraat en Dorpsstraat), Dorpsstraat (tussen de Rillaarseweg en Dennenweg), Dennenweg, Beurtstraat, Voortstraat, Heuvelstraat (tussen de Voortstraat en Kruisstraat) en Kruisstraat.

Lees meer over