Adembenemend uitzicht vanop Houwaartse Wijnbank die nu ook officieel ingehuldigd is

23 juni 2022 | 23u02 | Gepost door rik.poulman@te…
Wijnliefhebbers trots op hun geslaagde uitdaging.

Acht Hagelandse wijnbouwers hebben met Europese steun een 6 meter brede en 2,5 meter hoge Wijnbank neergepoot aan de rand van de wijngaard langs de Houwaartseberg. Het is een rust- en ontmoetingsplaats van waar je een adembenemend uitzicht hebt op de omgeving, een nieuw landmark voor het Hageland. De bank werd donderdagavond 23 juni ingehuldigd.

“Tijdens de Paasvakantie 2019 was ik met ons gezin en de schoonfamilie voor een weekend naar de Moezel, waar wij tijdens een wandeling tussen de wijngaarden in Leiwen een reuzenbank zagen staan”, vertelt Joris Eeckhout die zijn enthousiasme over zijn ontdekking niet onder stoelen of banken steekt. “Zoiets zou uitstekend passen in ons Hageland.”

Lees verder onder de foto
houwaart landschap
Voor wie eraan twijfelt, dit is het Hageland.

Het idee liet hem niet los en tijdens de persvoorstelling van Sprankelend Hageland 2019 bracht hij het idee ter sprake bij regiocoördinator Hageland van Toerisme Vlaams-Brabant Isabelle Hollevoet en LEADER Hageland-voorzitter Monique Swinnen. De administratieve trein voor een snelle subsidiëring was snel vertrokken, maar de toch ruime subsidies volstonden niet om het project tot een goed einde te brengen. Dan kwam covid nog stokken in de wielen steken.

Lees verder onder de foto
infobord

Joris sprak een 20-tal wijnproducenten aan, waarvan er 8 zich bereid vertoonden om het project mee te sponsoren. De schitterende zonsondergang van donderdag 23 juni vormde het ideale decor om de bank boven de doopvont te houden.

Joris Eeckhout: “Met onze vzw Houwaartse Wijngaard konden wij 60% van het investeringsbedrag binnenrijven. 40 % moesten wij zelf ophoesten. Bereidwillige wijnbouwers hebben ons daarbij geholpen, ook met de sponsoring van een mooi infobord waar bezoekers heel wat informatie op terugvinden. Vermeldenswaard is ook de bijdrage die wij ontvingen van KWB Houwaart.

Lees verder onder de foto
Houwaart3
Het jonge volkje van KWB Houwaart stak ook deze avond de handen uit de mouwen.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over