65-plussers in Tielt-Winge krijgen nu ook een gele doos

Gele doos in Scherpenheuvel-Zichem

Net als in vele andere steden en gemeenten krijgen nu ook de 65-plussers in Tielt-Winge een gele doos waarin ze hun medische informatie verzamelen zodat hulpdiensten, indien nodig, meteen weten waar ze de informatie kunnen vinden, namelijk in de ijskast want dat is de plek waar de gele doos moet worden bewaard.

Het gaat om een samenwerking met de Eerstelijnszone Demerland.

Schepen van Sociale Zaken Gert Van denstorme (cd&v), die ook deel uit maakt van het bestuur van ELZ Demerland, ris alvast blij met het feit dat de gemeente meegaat in het initiatief. “De gele doos is een herkenbare bewaardoos voor belangrijke contact-, persoons- en medische gegevens die nuttig kunnen zijn voor medische hulpverleners, politie en brandweer.  Alle thuiswonende 65-plussers van Tielt-Winge zullen zo’n gele doos kunnen krijgen.”

Via de gele doos wil Tielt-Winge en de ELZ samen met de 65-plussers er voor zorgen dat hun medische informatie snel terug te vinden is in hun woning.  “Hulpverleners hebben deze info nodig om gepaste hulp te kunnen bieden. Bij de gele doos horen ook stickers die je aan de binnenkant van je voor- of achterdeur kan kleven. Zo weten de hulpverleners dat ze in de koelkast de gele doos kunnen vinden.  Standaard zitten in de gele doos een medische fiche, een fiche vermiste persoon en twee stickers. 65-plussers voegen ook zelf nog hun meest recente medicatieschema toe, een kopie van hun identiteitskaart en andere belangrijke informatie.” 

Alle thuiswonende 65-plussers ontvangen een brief waarin ze ook een afhaalstrook vinden waarmee ze de doos kunnen ophalen bij de apotheker, het lokaal dienstencentrum Zonnedries en het onthaal van GC De Maere. De doos is trouwens