Nieuwe atletiekpiste ingehuldigd, een investering van zo'n half miljoen euro

Van links naar rechts: schepen Thielemans, schepen Van Vlasselaer en burgemeester Ceulemans knippen het lint door

Zaterdag 13 mei werd in de Begijnendijkse deelgemeente Betekom de nieuwe atletiekpiste ingehuldigd. Individuele sporters kunnen er gratis gebruik van maken op voorwaarde dat ze niet gereserveerd is door atletiekclub ROBA, scholen, sportclubs, andere huurders of de dienst Vrije Tijd.

Na de inhuldiging gingen heel wat deelnemers de strijd met elkaar aan in de Beker Van Vlaanderen competitie voor pupillen en miniemen.

“Ik ben blij dat ik dit moment met jullie mag delen want atletiekclub ROBA is zeker niet van de minste. Met haar meer dan 400 leden behoort tot de club tot één van de grootste verenigingen in onze gemeente”, zei schepen van Sport Maggy Thielemans (Samen) op de inhuldiging.

De eerste atletiekpiste op de locatie werd aangelegd in 1991 en in 2011 werd ze gerenoveerd tot een kunststofpiste. Nu werd ze dus volledig vernieuwd.

Begijnendijk investeerde een half miljoen euro in de nieuwe piste, daarnaast trekt de gemeente deze legislatuur nog 350.000 euro uit voor het verbeteren van de sportinfrastructuur.

"Dat is een grote investering maar het was noodzakelijk. Aanvankelijk zou de vernieuwing minder kosten maar tijdens de werken bleek dat de onderlaag niet waterdoorlatend was en uiteindelijk moesten er 3 nieuwe lagen worden gelegd. Anderzijds kunnen er nu weer wedstrijden doorgaan op de piste, dat kon niet meer omdat ze niet voldeed aan de normen. Daarnaast proberen we ook de andere sportinfrastructuur in de gemeente te vernieuwen. Zo gaan we de tennisterreinen vernieuwen en brachten we al nieuwe LED verlichting en ventilatie aan in de sporthal. Zelf ga je me wellicht niet snel op de nieuwe piste vinden, ik ben meer een wandelaar", zegt burgemeester Bert Ceulemans (Samen).

Ook bij e atletiekclub zijn ze heel blij met de nieuwe piste. "We hebben een aantal jaren geen wedstrijden kunnen organiseren omdat de bovenlaag loskwam en de piste werd afgekeurd. Nu kan het dus weer wel en dan zijn we heel blij mee. Deze zomer organiseren we zo'n 5-tal wedstrijden", zegt voorzitter Dirk Smolders. 

ROBA is trouwens één van de grotere clubs in de regio met afdelingen in Betekom, Wespelaar en Diest en telt meer dan 1000 leden 

atletiekpiste
Meteen na de inhuldiging werd er al een eerste wedstrijd georganiseerd

Lees meer over