Zware rellen nadat Futsal Shokudo Aarschot naar eerste klasse promoveert

Trainer Shokundo Yannick Arnoets

De wedstrijd tegen Herstal werd ontsierd door een stevige vechtpartij waarbij trainer Yannick (links), zoon van voorzitter Dirk Arnoets, het ziekenhuis werd ingeslagen.

Wij belden met voorzitter Dirk Arnoets, die ons ernstig aangedaan aan het ziekenhuisbed van zoon (en trainer) Yannick te woord staat.

"Gezien er alle tekenen waren dat het een risicomatch zou worden en wij onze voorzieningen hadden genomen, zoals het verwittigen van de korpschef en een voorafgaand overleg met Defra Herstal, liep het tijdens het spannende verloop van de wedstrijd toch volledig en onverwacht uit de hand", zo verklaart Arnoets.

Futsal Shokudo Aarschot had aan een punt tegen Herstal, tweede in de rangschikking, genoeg om kampioen te worden in 2e nationale B, maar het leek hun eerst niet gegund. Toen het na een aantal groeiend incidenten op het veld en bij een 3-3 stand in de laatste vier minuten duidelijk werd dat de titel binnen zou zijn doken er plots mannen met bivakmutsen op die er op los begonnen te slaan. Bij het in veiligheid brengen van de clubleden werd trainer Yannick een kleedkamer ingesleurd en daar zwaar toegetakeld met een metalen staaf. De tussenkomst van een ex-clublid, daar aanwezig, verhinderde het ergste. Ondertussen was ook de politie massaal aanwezig.

"Ondanks dit intrieste gebeuren binnen het zaalvoetbal wens ik alle spelers, de gehele staf en alle supporters van harte te bedanken voor het behalen van de titel. Zonder jullie allen zou dit niet mogelijk zijn geweest. Het behalen van deze titel is voor ons de kers op de taart, doch helaas met een einde in mineur", zo klinkt het geëmotioneerd bij voorzitter Arnouts.

De club gaat het hier zeker niet bij laten en zal klacht indienen bij de politie.

Futsal Shokudo Aarschot zag het levenslicht op 8 december 2018 met een persvoorstelling in Aarschot. Een team van enthousiaste mensen met diverse kwaliteiten zette zich destijds samen rond het project en in september 2019 speelde de zaalvoetbalploeg de eerste wedstrijd in competitie. Zienderogen groeide de club in professionaliteit en aanhang.

Lees meer over