Voormalig bareigenares ABX veroordeeld tot celstraf

ABX Aarschot

Voormalig bareigenares Elena Rafailidou (61) uit Aarschot werd veroordeeld tot een celstraf. Ditmaal voor het misbruik van vennootschapsgoederen, geen passende boekhouding te voeren en valsheid in geschrifte. 
 

"De rechtbank achtte Rafailidou aan alle tenlasteleggingen schuldig en veroordeelde haar tot een jaar cel, vierduizend euro boete en een beroepsverbod van vijf jaar. Ze zou zich momenteel al even ophouden in haar thuisland Griekenland, terwijl ze volgens haar voorwaarden slechts 21 dagen in het buitenland zou mogen verblijven", zo weet HLN te melden.

Het onderzoek naar het financieel gesjoemel vloeide voort uit een groter gerechtelijk drugsonderzoek zeven jaar geleden. De intussen teloorgegane striptenten ABX, Exit en Poco Loco in Aarschot van Rafailidou kwamen midden 2017 in beeld bij de speurders. Die hadden vernomen dat een groep Albanezen vaak samenkwam in één van de toplessbars in het Aarschotse, om daar hun handel in verdovende middelen te bespreken. Om de bende in kaart te brengen, waren heel wat afluistertechnieken en observaties nodig. 

Op 4 februari 2019 viel de politie dan toch binnen op vijf locaties in Aarschot, Tielt-Winge, Grimbergen, Wielsbeke en Charleroi. Bij Rafailidou thuis, in Aarschot, vonden agenten 7,8 kilogram cannabis in de garage, verdeeld over vier vuilniszakken en een winkelzak. Het Leuvense parket verdacht haar ervan de plantages te financieren met inkomsten uit haar erotische bars. 
 

Lees meer over