Saus van Wim uit Aarschot werd erkend als streekproduct: "Naam te danken aan hoed van keyboardspeler van Toto"

Wim

Wim Daans (55) uit Aarschot mag zich voortaan leverancier noemen van een erkend streekproduct in het Hageland. Zijn Happy Hatter Sauce werd opgenomen in de lijst van streekproducten van de provincie Vlaams-Brabant. “De naam heb ik te danken aan de keyboardspeler van de groep Toto en de bassist van Supertramp."

Voor Wim gaat het om een uit de hand gelopen hobby. “Ik werk, als technicus en muzikant, in de muziekbusiness. Een aantal jaar geleden had ik een aantal pepertjes in mijn tuin geplant die op een gegeven moment zo talrijk werden dat ik er toch wat mee moest doen. Ik ben eigenlijk een hobbykok, ik eet en kook graag dus ik gebruikte de pepertjes om er een saus van te maken en van het een kwam het andere. Het is een saus op basis van tomaten met ajuin en look, maar verrassend genoeg ook perziken die een heel zoete unieke smaak geven. Ik nam die sausjes mee op tournee en iedereen was er enthousiast over en moedigden me aan om deze op de markt te brengen. Ik hield lang de boot af maar deed het uiteindelijk toch. Tijdens de coronacrisis lag de muziekindustrie op zijn gat en die vrijgekomen tijd gebruikte ik om extra sauzen te maken.”

Lees verder onder de foto.

Happy Hatter
Met dank aan de hoed van Toto

Naam saus met dank aan Supertramp en Toto

In het begin had de saus nog geen naam maar daar kwam verandering in tijdens een tournee in Amerika. “Backstage zag ik de hoed liggen van David Paich, de keyboardspeler van Toto. Toen ik die opzette maakte de bassist van Supertramp, Roger Hodgson, er een foto van.  “Hij zei hier heb je al je label, nu nog naam. Omwille van de hoed werd het dus Happy Hatter (lacht). De foto staat ook op de potjes en hopelijk tovert dat een glimlach op de lippen van mensen.”

De foto en het product zijn alvast een succes want jaarlijks brengt Wim zo’n 5000 tot 10.000 flesjes op de markt. “Dat vind ik geweldig, in Aarschot beginnen ze mij ook al te kennen. Onlangs herkende een tiener mij en die kwam mij vertellen dat hij de saus geweldig vindt, dat maakt me blij. Ik ben best trots dat ik als derde in Aarschot een product op de markt bracht dat erkend werd als streekproduct.”

Lees meer over