Bundesligaclub Union Berlin dolblij met transfer Rillaarse topvoetballer Yorbe Vertessen (23)

Yorbe Vertessen
"De Bundesliga is speciaal en dat geldt ook voor Union", zegt een dolgelukkige Vertessen over zijn verhuis naar Berlijn.

Na een tumultueuze periode heeft Vertessen eindelijk kunnen tekenen bij Union Berlin. De 23-jarige voetballer had al een tijdje zijn zinnen gezet op deze transfer en nu is het eindelijk zover. Eindhoven laat hem vertrekken.
"Ik ben des te gelukkiger nu ik hier ben en hoop het team en de club te helpen om de moeilijke afgelopen maanden goed te maken. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe collega's te ontmoeten en het stadion en de fans te zien. Toen we hier vorig jaar speelden, was de sfeer uniek", zo verklaart hij. Op zijn to do lijst staat alvast het verkennen van de stad Berlijn. 
Union manager Oliver Ruhnert is zeer opgetogen met de komst van Vertessen: "Met Yorbe halen we een speler binnen die in Eindhoven een uitstekende opleiding heeft genoten, hij heeft al veel ervaring opgedaan, wat een voordeel zal zijn, voor hem en voor ons, in de tweede seizoenshelft. We zijn blij dat hij ondanks veel opties voor Union heeft gekozen."

Drie opmerkelijke feiten over Yorbe:

  • Yorbe heeft tot nu toe slechts vijf gele kaarten gekregen in zijn carrière.
  • Met vier doelpunten was hij topscorer op het Europees Kampioenschap U17 2018.
  • Yorbe moest ooit in doel spelen in een jeugdtoernooi, nadat zijn doelman van het veld werd gestuurd. Hij redde toen zelfs een penalty.

Een leuke, korte video van Yorbe kan u op de homepage van de club vinden.

Lees meer over