Aarschot opent nieuw Huis van het Kind

13 februari 2023 | 21u03 | Gepost door dvdg.media@tel…
Huis van het Kind
Aarschot kan voortaan de vele moeders en moeders in spé verwelkomen in een knap pand waar ze een en ander kunnen vinden ter ondersteuning van hun ouderschap.

In Aarschot loopt er een mooie samenwerking tussen diverse organisaties die de jonge ouders helpen met alles rond opvoeden en opgroeien. Die hebben eindelijk ook een echt Huis van het Kind waar alles hieromtrent te vinden is.

"Het Huis van het Kind moet een warme plek zijn, voor alle gezinnen. Tegelijk moet het bijzondere ondersteuning bieden voor meer kwetsbare gezinnen? Het is een plek die voor iedereen toegankelijk is, zonder enige drempel. We kozen ook voor dit pand, heel centraal gelegen en voor iedereen makkelijk bereikbaar", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten.

"Het Huis van het Kind is niet alleen een infopunt voor kinderopvang, groeipakket, studietoelage-materie, maar je kan er gewoon voor alles terecht wat te maken heeft voor opvoeden en opgroeien. Tevens zullen er regelmatig vormingsmomenten plaatsvinden", zegt schepen van Gezin Nicole Van Emelen.

Het Huis van het Kind biedt ook onderdak aan de Babytheek. Je kan er ook babyspullen ontlenen. Het is een heel budgetvriendelijk en duurzaam project. Er is ook een goedgevulde spelotheek voorzien, waar kinderen hun favoriete spel kunnen ontlenen. 

"We hebben ook iets leuks voor de moeders die in de stad rondlopen en waarvan de jongeling plots honger krijgt", zegt Van Emelen. "Zo kunnen die hier voortaan terecht voor een knus en rustig voedingsmoment. Ook Kind & Gezin zetelt hier voortaan", zegt de schepen. 

"Het wordt hier een motor voor een blijvende, sterke samenwerking tussen diverse partners met allen één doel, namelijk (aanstaande) ouders, gezinnen, kinderen en jongeren ondersteunen bij het groeien en opvoeden", besluit burgemeester Rutten. 

Lees meer over