Aarschot in de greep van verkeersellende

22 April 2022 | 07u07 | Gepost door redobra@telenet.be
Wegenwerken Herseltsesteenweg
Momenteel wordt er in de stad Aarschot op diverse plaatsen grote wegenwerken uitgevoerd. Met de pas opgestarte werken op de Herseltsesteenweg komen er nu ook files op de spitsuren.

Met diverse wegenwerken in en om Aarschot raakt het verkeer momenteel wat in de knoop. Ale een hele tijd is er verkeershinder op de Gijmelsesteenweg en op de Diestsesteenweg. Ook wie vanuit Rotselaar wil komen moet de E314 nemen als alternatief voor de afgesloten richting naar Aarschot. Sinds 18 april is nu ook de Herseltsesteenweg afgesloten voor alle verkeer, dit tussen de twee recent vernieuwde delen in, namelijk van aan het kerkhof tot aan de grens met Ramsel (Herselt).

Dit druk verkeer wordt nu omgeleid via de Liersesteenweg en die zit dus overvol op de spitsuren. "We gaan regelmatig in overleg met de bouwheer, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), om mee te kijken naar oplossingen voor knelpunten. We hebben er alvast voor gezorgd dat handelaars toch te bereiken zijn en zeker ook de artsen en het grote kinderdagverblijf op dat traject", zegt schepen van Openbare Werken Gerry Vrancken (Open VLD). Het stadsbestuur vraagt wel om de omleidingen te respecteren en niet de borden van plaatselijk verkeer te negeren. "Het is niet de bedoeling om sluipwegen te creëren en buurten zo onveilig te maken", meldt het stadsbestuur.

Voor wie al een hele tijd hinder ondervond van de wegenwerken op de Gijmelsesteenweg, is er goed nieuws. Daar worden momenteel voorbereidingswerken uitgevoerd zodat maandag 25 april de aannemer het project verder kan aanvatten. Op de Diestsesteenweg zal het nog even duren, maar daar geldt enkel wat hinder door de snelheidsbeperking van 30 km per uur. Er is wel doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk.

De beperkingen op de Aarschotsesteenweg in Rotselaar zullen wel nog een tijdje duren. Deze werken kan je steeds volgen op www.wegenenverkeer.be/wegenwerken .

Lees meer over