Rode Duivel Ameen Al-Dakhil in Zoutleeuw getrouwd: "Geen balletje getrapt maar wat niet is, kan nog komen"

Rode Duivel

Zoutleeuwse burgemeester Guy Dumst (cd&v) mocht onlangs Rode Duivel Ameen Al-Dakhil in het huwelijk verbinden. De voetballer woont in deelgemeente Budingen, tenminste als hij niet in de UK vertoeft want daar speelt hij voor eersteklasser Burnley met trainer Vincent Kompany.

Op zijn vijfde kwam de speler naar ons land, tot dan woonde hij in Baghdad. Na te hebben gespeeld voor Hoeleden, Kortenaken, Hoegaarden en Tienen, trok hij naar Sint-Truiden.

Vandaag speelt hij dus voor het Engelse Burnley in de Premiere League en hij mocht ook al twee keer aantreden als Rode Duivel.

“Natuurlijk ben ik trots dat hij het zover schopte maar dat ben ik op elke inwoner. Hij is wel een voorbeeld voor anderen en toont dat je ver kan komen als je echt je best doet. Ik ben zeker dat er in Zoutleeuw nog meer talent huist. Ik schreef ook een gedicht voor het koppel, dat doe ik altijd omdat ik vind dat die mensen dat verdienen. Ik begon met te zeggen dat als de bal rond is, hij zal rollen waarmee ik hen alle geluk wilde wensen. Een balletje hebben we niet getrapt maar wat niet is, kan nog komen", lacht burgemeester Dumst.

Lees meer over