Bezorger van baby's laat zich in Tienen niet zomaar vangen

ooievaar

Ze brengen dan wel baby's naar de juiste woning maar ooievaars laten zich niet zomaar vangen. Zo bleek in het Hageland waar een ontsnapte ooievaar al enkele dagen gespot werd. Uiteindelijk konden vrijwilligers van Animal Rescue Service vzw het dier vangen en het naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek brengen.

Het dier werd voor het eerst gespot op dinsdag 2 januari in Jodoigne, net voorbij de taalgrens. Een ongeruste voorbijganger alarmeerde Animal Rescue Service vzw.

"De ooievaar zou langs de kant van de weg hebben gezeten en wilde niet uitwijken voor wagens of mensen. We probeerden het dier te vangen maar helaas ging die vliegen. Op donderdag 11 januari kregen we opnieuw een melding dat een ooievaar op het industrieterrein in Tienen gespot was gespot. Het bleek om dezelfde ooievaar te gaan maar ook nu konden we het niet vangen", zegt Matthieu Helleputte van Animal Rescue Service vzw.

Diezelfde avond kregen de vrijwilligers een nieuwe melding binnen. "Het ging om dezelfde ooievaar maar ook deze keer kon het dier ontsnappen."

Daarna kwamen er nog twee meldingen en de tweede bleek de goede.

"Huis in de Stad liet ons weten dat de ooievaar op hun terras zat en schuilde onder een afdak. Deze keer konden we het dier vangen. Het bleek om een tam, ontsnapt mannetje te gaan, geringd en al op leeftijd. Het dier wordt opgevangen bij Natuurhulpcentrum Opglabbeek."

Onderstaand nog enkele foto's van de ooievaar (foto's: Animal Rescue Service vzw).

Lees meer over