Twee nieuwe krachten in de Landense politiek

23 juni 2021 | 14u50 | Gepost door christian.henn…
Twee nieuwe kandidaten bij Open VLD
De gemeenteraadsverkiezingen lijken nog veraf, maar toch ging Open VLD Landen al op zoek naar versterking. “We trokken twee bijzonder energieke doeners aan’, aldus fractieleider Didier Reynaerts. ‘Steven Kerkckaert en Tim Stiers traden afgelopen week toe tot het bestuur van onze partij. (foto) Daar zijn we terecht fier op’, reageert voorzitter Tineke Van Eycken. ‘Beide heren bruisen van energie en hebben een heldere kijk op de maatschappij van vandaag en hoe zij ertoe kunnen bijdragen deze aangenamer en beter te maken.’

Steven Kerckaert is een 23 jarige spring-in-‘t-veld en daarmee gelijk één van jongste bestuursleden van Open VLD Landen. Hij is voorzitter van Jong Vld Landen en is actief lid van de Liberale Wereld. Al van jongs af was hij lid van de judoclub, de tennisclub en de FOS in Landen, volgde hij muzieklessen en tekende hij graag.

Vroeger teleurgesteld in politiek

‘Vroeger was ik enorm teleurgesteld in de politiek, ik wou er niks mee te maken hebben’, vertelt Kerckaert. ‘Allemaal een pot nat, dacht ik. De schandalen die de politiek achtervolgen, de vele valse beloften en de vuile spelletjes, ik wou er niets van weten. Maar laat nu net dat zijn wat mij enige tijd geleden gemotiveerd heeft om er juist wel in te stappen. Als je iets wilt veranderen, dan doe je het best zelf. Je kan altijd aan de zijlijn staan roepen, maar daar help je niemand mee. Als je iets wilt veranderen, dan moet je zelf iets ondernemen’, alsnog Kerckaert.

Tim Stiers is een jonge, gehuwde veertiger en papa van drie tieners uit Walshoutem.. Op professioneel vlak klopt zijn hart in het onderwijs. ‘Sinds januari 2015 ben ik directeur van GO! basisschool Hof Pepijn in Landen. Via mijn job kom ik regelmatig in contact met de bestuursleden van stad Landen en zo is stilletjes aan mijn interesse in de lokale politiek gegroeid’, vermeldt Stiers.

Onderwijs

‘Als je dag in dag uit samenwerkt met kinderen en hun ouders krijg je snel een kijk op de maatschappij en vooral op de noden van kinderen, jongeren en gezinnen. Naast het feit dat mijn eigen kinderen actief deelnemen aan het sport- en verenigingsleven in Landen, kon ik als voorzitter van de zwemclub KLSVZ ervaringen opdoen in het uitbouwen van een sportvereniging.’ Ook Stiers beseft dat de politiek de dag van vandaag te kampen heeft met een slecht imago. Maar dat zijn hoofd in het zand steken tot niets leidt.

Stiers zal zich binnen Open Vld Landen vooral concentreren op een sterk flankerend onderwijs en op een gezond sportbeleid, terwijl Kerckaert zijn energie wil steken in het verder uitbouwen van een krachtige jeugdwerking binnen de stad en een sterkere positie van de lokale handelaar in de regio.

Lees meer over