Politie vat vier verdachten van inbraak in Landens bedrijf, ze zouden nog meer op hun kerfstok hebben

Dieven stelen soepjes uit werfkeer

In Landen braken dieven in bij een bedrijf in de Roosbergstraat. De politie kon vier  verdachten oppakken. Het gaat om drie minderjarigen, twee van hen werden door de jeugdrechter in een instelling geplaatst, de derde  mocht beschikken. De vierde verdachte, een meerderjarige, werd voorgeleid bij de politierechter die besloot hen aan te houden.

De feiten speelden zich af op vrijdagochtend rond 5.30 uur. Dieven gooiden bij het bedrijf een steen door de toegangsdeur waardoor ze zich toegang konden verschaffen tot het gebouw. Ze gingen aan de haal met zo’n 400 euro uit de kassa en twee grote batterijen.

Toen de agenten naar het bedrijf snelden, zagen ze vier mannen die in aanmerking kwamen voor een diefstal met braak enkele uren voordien in een winkel in de Stationsstraat in Landen. Toen de agenten de vier mannen aanspraken, zetten ze het op een lopen. Na een grondige zoektocht door de politiediensten, met bijstand van een speurhond, konden de vier verdachten gearresteerd worden.

De vier komen in aanmerking voor de beide inbraken. Daarnaast worden drie van hen ook verdacht van een poging tot diefstal in een voertuig in de Raatshovenstraat in Landen, diezelfde nacht omstreeks rond 4.15 uur.

Tijdens die inbraak werd de eigenaar gewekt door zijn blaffende hond. De eigenaar kreeg de daders in het oog waarop de daders het op een lopen zetten. De daders konden niets ontvreemden.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens diefstallen met braak, poging diefstal en bendevorming. De meerderjarige verdachte werd op zaterdag 30 december voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot de verdachte aan te houden. De raadkamer heeft op woensdag 3 januari de aanhouding van de verdachte bevestigd.

Twee minderjarige verdachten werden geplaatst in een jeugdinstelling. De derde minderjarige mocht beschikken.

De recherche van PZ Getevallei zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

 

Lees meer over