Open VLD wil snel veiligheidscamera’s in het winkelcentrum van Landen

14 december 2021 | 14u03 | Gepost door christian.henn…
Stationsstraat en veiligheidscamera

Is Landen een onveilige stad aan het worden ? "Als je de krantenartikels van de afgelopen dagen leest, moet je helaas tot deze conclusie komen” zegt Didier Reynaerts, fractieleider van Open VLD Landen. Vandaar dat zijn partij veiligheidscamera’s wenst.

“De afgelopen maanden is zeker het centrum van de stad doelwit geworden van dieven en vandalen. Inbraken in wagens, woningen en winkels zijn bijna dagelijkse kost. De lokale handelaren spreken van een ‘onveilige, lege en desolate buurt’. Volgens de handelaren is ook de lokale politie gewonnen voor een initiatief waarbij veiligheidscamera’s de buurt veilig houden. Hier moet snel verandering in komen. Andere steden en gemeenten doen het , waarom Landen niet?, aldus Didier.

50.000 euro in begroting

 Met stijgende verwondering stelt Open Vld nu vast dat er ‘plots en in extremis’ 50.000 euro is ingeschreven in de begroting.“Wij weten helaas niet in welk jaar deze camera’s zullen geplaatst worden. De 50.000 euro is bovendien veel te weinig als je een performant systeem wil opzetten dat 24/7 kan gemonitord worden. Voor ons is dit een dossier dat absolute prioriteit heeft. Een slecht onderhouden en verloederde stad trekt onveiligheid aan”, besluit Didier Reynaerts.

Zien wat het wordt op de digitale gemeenteraad van dinsdag 14 december om 20 uur. De raad kan gevolgd worden via https://www.youtube.com/watch?v=Sy7vKmJKfPE

Lees meer over