Landen wil mening weten van inwoners over herbestemming kerk in Walshoutem

Kerk

De voormalige kerk in de Landense deelgemeente Walshoutem wordt een ontmoetingscentrum. De stad verwierf hiervoor eerder het gebouw, ze betaalden 235.000 euro, en wil nu graag de mening kennen van elkeen over de concrete realisatie van het project. ”Deze herbestemming biedt een unieke kans om een centrale plek te creëren waar inwoners, verenigingen en alle Landenaren samenkomen. In het kader van deze initiatieven wordt ook de huidige locatie van de KLJ op duurzame wijze volledig gerenoveerd.”

De stad wil de inwoners nauw betrekken bij het vormgeven van de nieuwe bestemming van de kerk en de directe omgeving ervan. “In Wange hebben we een gelijkaardig project, waarbij het vroegere kerkje werd omgevormd naar OC ’t Wangske, succesvol doorlopen.  We streven er ook nu naar zo veel mogelijk meningen te verzamelen. Daarom starten we in deze eerste fase van het gezamenlijke brainstormproces met de lancering van een online enquête. We zijn benieuwd naar jullie  inzichten en suggesties om dit project zo inclusief mogelijk te maken. Wij roepen dan ook iedereen op om de enquête op www.landen.be in te vullen en ons jouw  ideeën te laten weten”, zegt schepen van Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening  Lore Fourie (cd&v).

Het bestuur wil ook vertegenwoordigers van Walshoutem bij het project betrekken en regelmatig met hen aan tafel gaan zitten.

 “We streven ernaar dit project samen tot stand te brengen en ervoor te zorgen dat het ontmoetingscentrum voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de hele gemeenschap, zonder overlast te veroorzaken voor de buurt. Op  donderdag 14 december organiseren we een infomoment om 19.30 uur in de grote zaal van het sociaal huis. Hier zullen we de resultaten van de enquête bespreken en samen verder in gesprek gaan over de concrete invulling van het ontmoetingscentrum.” aldus nog Fourie.