Werken voor tweede zuiveringsstation in Kortenaken starten begin februari

Kortenaken
In Kortenaken komt er een tweede zuiveringsstation. Aquafin start maandag 5 februari met de voorbereidende grondwerken. De werken zullen in totaal een tweetal jaar duren.

“Vorig jaar werd aan rotonde De Hoef een eerste zuiveringsstation in gebruik genomen. Hierdoor wordt het afvalwater van 16% van de Kortenaakse gezinnen gezuiverd”, zegt schepen van Milieu Griet Vandewijngaerden (Vooruit) aan. “In de toekomst zullen er dan ook nog verdere rioleringswerken moeten gebeuren om het proper en het vuil water te scheiden. Bijkomend is het ook nodig dat Aquafin in onze gemeente een nieuw zuiveringsstation bouwt. Hiermee starten ze dus begin februari.”

Het nieuwe zuiveringsstation komt op het einde van de Diestsestraat, nabij de grens met Halen. Dit zuiveringsstation zal het afvalwater, afkomstig van het noordoostelijk deel van Kortenaken, zuiveren. Het gaat om de Schansstraat, Diestsestraat, centrum Kortenaken en de zijstraten. Bijkomend zal ook een deel van het afvalwater van Loksbergen worden gezuiverd in dit station. “Tijdens de werken is er geen impact op het verkeer en is de impact op de bewoners beperkt.”

Lees meer over