Werken in Kersbeek-Miskom nog niet ten einde: riolering moet worden aangepast

1 december 2022 | 13u28 | Gepost door christian.henn…
Asfalteringswerken in Kersbeek-Miskom

In het kader van de aanleg van verbindingsriolering Velpe in Kersbeek-Miskom werd de toplaag op de Heerbaan tussen Miskom-Dorp en Kersbeek-Dorp eind november aangelegd. Het is echter nog even wachten op de toplaag tussen Kersbeek-Dorp en het einde van de werfzone omwille van herstellingswerken aan het rioolstelsel. In de week van 12 december zal de weg weer onderbroken worden voor motorisch verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen erdoor

“Normaal gezien was het de bedoeling om eind november overal op de Heerbaan de toplaag aan te brengen, maar de laatste 150 m wordt wat later dan gepland aangelegd,” geeft burgemeester Kristof Mollu aan. "Het cameraonderzoek van de aangelegde riolering tussen Kersbeek-Dorp en de vernieuwde koker ter hoogte van de Beekstraat heeft namelijk enkele zaken aangetoond die niet geheel voldoen aan de gestelde eisen. Daarom is er beslist dat de riolering op sommige stukken weer moet worden aangepast.”

Omdat er eerst nog droogzuiging geplaatst moet worden, worden deze werken normaal gezien in de week van 12 december uitgevoerd en ze duren een 4-tal dagen. Dat betekent ook dat de doorgang voor plaatselijk verkeer tussen de Kersbeek-Dorp en de Beekstraat in die periode opnieuw onderbroken zal zijn. Fietsers en voetgangers kunnen wel door omdat de fietspaden reeds liggen. Als de weersomstandigheden het nog toelaten, wordt de onderlaag asfalt nog voor het kerstverlof aangelegd zodat de hinder beperkt blijft tot enkele dagen.”

De toplaag op de Heerbaan tussen het OCMW en Kersbeek-Dorp werd ondertussen wel al aangelegd. Burgemeester Mollu: “Het is uiteraard jammer dat het cameraonderzoek problemen aantoonde in de laatste zone, maar het is beter dat dit nu wordt hersteld dan dat er na afloop van de werken problemen ontstaan en er een juridische procedure zou volgen om de oorzaak aan te duiden.”

Lees meer over