Werken aan de Heerbaan over twee dagen achter de rug

14 maart 2023 | 10u02 | Gepost door rik.poulman@te…
heerweg kortenaken

Donderdag wordt de laatste 200 m van de Heerbaan in Kersbeek-Miskom in asfalt gelegd. Wanneer begin volgende week de wegmarkeringen worden aangebracht, zijn de werkzaamheden van dit grootschalige rioleringsproject achter de rug.

De rioleringswerken in deelgemeente Kersbeek-Miskom startten in april 2021. “Over een afstand van ca. 6 km werd er op de Heerbaan en in Miskom-Dorp een gescheiden rioolstelsel aangelegd dat recent is aangesloten op het nieuwe waterzuiveringsstation aan rotonde De Hoef”, legt burgemeester Kristof Mollu uit. “We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een volledig nieuw wegdek in asfalt aan te leggen en werden er nieuwe fietspaden voorzien. Dat is goed voor een investering van bijna 8 miljoen euro. Daarvan is 80 % gesubsidieerd.”

Burgemeester Mollu: “In het najaar van vorig jaar werden we geconfronteerd met enkele extra werkzaamheden waardoor de kokeronderdoorgang van waterlopen vernieuwd moest worden. Bijkomend toonde cameraonderzoek aan dat de nieuwe riolering op een klein stuk niet conform de normen was en terug moest worden opgebroken. De asfalteringswerken op het laatste stukje geraakte niet tijdig klaar. Het is immers niet toegelaten om een toplaag in asfalt aan te leggen tussen 1 december en 1 maart. Daarom hebben we in december nog de onderlaag kunnen aanleggen zodat plaatselijk verkeer wel door kon, maar de toplaag van de laatste 200 m wordt pas op donderdag 16 maart gelegd.”

Werken duren één dag

Tijdens deze werkzaamheden is er geen doorgang mogelijk op de Heerbaan tussen de Beekstraat en de Schotsebosweg. Het busverkeer volgt een beperkte omleiding en enkel de halte Kersbeek-Dorp wordt op donderdag 16 maart niet bediend. Eén dag na de werkzaamheden wordt de volledige Heerbaan terug opengesteld. Maandag 20 maart worden er markeringswerken uitgevoerd en is er plaatselijk hinder.

Lees meer over