Verkeer mag een jaar lang maar in één richting de Oude Diestsestraat door, anderen moeten omrijden

school

Vanaf 2 april wordt de Oude Diestsestraat in Kortenaken, tussen de Molenstraat en het Dorp, een eenrichtingsstraat. Alleen verkeer richting de kerk is er vanaf dan nog toegelaten. De verkeersmaatregel heeft te maken met werken die dan starten aan de kleuter- en lagere school De Zonnebloem in Waanrode die een jaar zullen duren.

Een aannemer zal, in opdracht van scholengroep De Kinderkosmos, in eerste instantie het oude kloostergebouw slopen en er vervolgens een nieuwbouw realiseren. 

“Om de werkzaamheden veilig te laten verlopen, is in overleg met de aannemer, de school en het gemeentebestuur – en na positief advies van Politiezone Hageland en de gemeentelijke Verkeersraad – besloten om enkelrichtingsverkeer in te voeren in de Oude Diestsestraat en dit tussen de Molenstraat en het Dorp (in de richting van de kerk). Deze enkelrichting geldt enkel voor het gemotoriseerd verkeer en dit zowel op weekdagen, weekenddagen als in de vakanties. De maatregel zal worden geëvalueerd en eventueel worden bijgestuurd”, zegt burgemeester Kristof Mollu (KORT bij). 

Het gemotoriseerd verkeer, dat vanuit het centrum naar de Halensebaan wil rijden, wordt omgeleid via de Overstraat en de Molenstraat. Om de enkelrichting aan te duiden wordt één rijhelft van de Oude Diestsestraat, ter hoogte van de Overstraat/Dorp (aan de kerk), fysiek afgesloten d.m.v. paaltjes en worden de nodige signalisatieborden geplaatst. 

"Fietsers en voetgangers mogen wel in beide richtingen door. Voertuigen kunnen rechts met de rijrichting mee nog steeds parkeren op de Oude Diestsestraat. Dit betekent dat men enkel aan zijde van de school kan parkeren en niet aan de overzijde. Vlak voor de school wordt er een parkeerverbod aangeduid zodat deze zone wordt vrijgehouden voor werfverkeer. Om de drukte aan de schoolpoort te vermijden, raden we aan om zoveel als mogelijk te voet of met de fiets te komen of om te parkeren op het parkeerterrein tegenover de kerk. Verder zijn er ook afspraken gemaakt met de aannemer zodat er geen leveringen plaatsvinden tijdens het begin en einde van de school” besluit Mollu.

 

Lees meer over