Stichting Brandwonden en WZC delen opbrengst seniorenfeest

28 januari 2023 | 18u36 | Gepost door rik.poulman@te…
Senioren

De seniorenraad van Kortenaken en het gemeentebestuur schonken een cheque van 1.252 euro aan de Stichting Brandwonden en een gelijkaardig bedrag van het woonzorgcentrum Dellebron. Het geld werd overgehouden na een “Groot Seniorenfeest”.

Op zondag 20 november '22 ging voor de vierde keer het “Groot Seniorenfeest” door. Op dit feest bundelen de gemeente Kortenaken en alle seniorenverenigingen de krachten om een onvergetelijke namiddag te voorzien voor de senioren, ten voordele van het goede doel. Omdat er als gevolg van de coronapandemie het feest in 2020 en 2021 niet kon plaatsgrijpen, werd de editie 2022 opgenomen als afsluiter van de Seniorenweek. Na aftrek van alle kosten schoot er € 2.504 over, een meer dan respectabel bedrag dat voor ieder van de helft aan de twee genoemde verenigingen werd geschonken.

"Wij gaan het geld gebruiken voor de aankoop van een mobiele keuken waarmee we op de verschillende afdelingen samen met de bewoners kunnen koken", legde Lotte Puelings van WZC Dellebron uit. "Zo krijgen ze allemaal de volledige eetbeleving met de geuren, smaken en verhalen die hierbij horen. Geef nu toe, wie krijgt er geen honger als je de geur van verse pannenkoeken doorheen de gangen ruikt?"

Joke Massart van Stichting Brandwonden: "In 2022 hebben wij ons ingezet om brandveiligheid op de kaart te zetten in Kortenaken. We zijn dan ook vereerd om met de verschillende acties maar liefst € 7.000 te hebben kunnen inzamelen voor de Stichting Brandwonden en de kids-werking."

Valere Gooris van GBK en Jeanine Vangilbergen van Gepensioneerdenbond Hoeleden-Stok, allebei initiatiefnemers en trekkers van het project, en schepen Michel Vander Velpen vanwege het gemeentebestuur mochten de cheques overhandigen.

Lees meer over