Senioren zamelen 2504 euro in voor Stichting Brandwonden en woonzorgcentrum Dellebron

Seniorenfeest

De Stichting Brandwonden en het woonzorgcentrum Dellebron krijgen elk 1252 euro. Dat was namelijk de opbrengst, na aftrek van alle kosten, van het seniorenfeest dat in Kortenaken werd georganiseerd op zondag 20 november 2022.

Het was de vierde keer dat het feest georganiseerd werd door alle seniorenverengingen die hiervoor de krachten bundelden.

“Nadat het groot Seniorenfeest in 2020 en 2021 niet kon doorgaan, werd in 2022 het feest opgenomen als afsluiter van de Seniorenweek. Er werden maar liefst 272 kaarten verkocht en er waren 186 deelnemers.”

Bij het woonzorgcentrum waren ze alvast blij met het cadeau, net als bij de Stichting Brandwonden. "Deze middelen gaan we kunnen aanwenden voor de aankoop van een mobiele keuken waarmee we op de verschillende afdelingen samen met de bewoners kunnen koken", zegt Lotte Puelings van het woonzorgcentrum. "Zo krijgen ze allemaal de volledige eetbeleving met de geuren, smaken en verhalen die hierbij horen. Geef toe, wie krijgt er geen honger als je de geur van verse pannenkoeken doorheen de gangen ruikt?"

De cheques werden overhandigd tijdens de Seniorenraad van 17 januari door initiatiefnemers en trekkers van het project, Valere Gooris van GBK en Jeanine Vangilbergen van Gepensioneerdenbond Hoeleden-Stok, en schepen Michel Vander Velpen (cd&v) vanwege het gemeentebestuur.

In 2022 waren er trouwens verschillende acties voor de Stichting Brandwonden en die leveren 7000 euro op, geld dat gaat naar de Stichting en de kids-werking.