Kortenaken pakt uit met nieuw verbindend routenetwerk: "Voor ieder wat wils"

wandel
De gemeente Kortenaken heeft er een nieuw verbindend routenetwerk bij dat ervoor zorgt dat inwoners en bezoekers kunnen genieten van de natuur en de rust tussen sporthal de Vruen en de nieuwe vrijetijdssite in Kersbeek. Het netwerk biedt verschillende wandel-, fiets- en ruitermogelijkheden en is voor iedereen toegankelijk.

"Met een focus op kwaliteit en toegankelijkheid wil Kortenaken haar inwoners en bezoekers de kans geven om op een flexibele en kosteloze manier van beweging te genieten. De diverse routes zijn permanent beschikbaar, waardoor individuen zelf kunnen bepalen wanneer ze willen genieten van de prachtige omgeving die de gemeente te bieden heeft. Je vindt de borden aan sporthal de Vruen en binnenkort ook aan de nieuwe Vrijetijdssite Kersbeek. Via een QR-code kan je ook gpx-bestanden downloaden op de gemeentelijke website. Door visuele wegwijzers en duidelijke kaarten worden de routes helder gepresenteerd, waardoor zelfs mensen die minder bekend zijn met de omgeving gemakkelijk de mooiste plekjes kunnen ontdekken.", luidt het bij de gemeente die met het routenetwerk mensen wil verbinden met de natuur. 

Het netwerk biedt, onder andere, twee fietsroutes aan, eentje van 37 km en een tweede van 51 km, vier gemarkeerde wandelroutes voor wandelaars van alle niveaus en een geoptimaliseerde ruiterroute.

V"oor de avontuurlijke fietsers staat een speciale mountainbikeroute op de planning, die het ruime aanbod aan beweegmogelijkheden compleet maakt. We hopen dat zowel inwoners als bezoekers van Kortenaken hier veel plezier aan zullen beleven", besluit schepen van Sport Guy Vandebergh (N-VA). 
 

Lees meer over