Sacramentstoren geselecteerd voor Vlaams kunstproject

Kerk

De Sacramentstoren van de Sint-Catharinakerk in de Glabbeekse deelgemeente Zuurbemde is geselecteerd voor een Vlaams kunstproject. De Kerkfabriek is op zoek naar mensen die als toezichter willen optreden wanneer de kerk open is voor de tentoonstelling.

Het gaat om het project Vlaamse Meesters op hun Plek dat, gedurende vijf jaar, kunstwerken van Vlaamse meesters in hun oorspronkelijke omgeving in de kijker wil zetten. Vanuit het meesterwerk wordt het verhaal van de plek en de omringende (geloofs-)gemeenschap verteld.

Het is een samenwerking tussen Toerisme Vlaanderen, Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en PARCUM (het expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur in Leuven) en de initiatiefnemers zijn nog op zoek naar tien medewerkers die toezicht houden in de kerk. Die moeten zich vanaf juni een vijtal keer per jaar kunnen vrijmaken op zondag tussen 13 en 17 uur.

Meer informatie of je aanmelden als toezichter kan op het nummer 0474.72.14.82 of door een mail te sturen naar gert.janssens@kerkglabbeek.be

Lees meer over