Ook in Glabbeek wordt buitenspeeldag vervangen door ander event

Hopelijk heeft het nieuwe event beter weer in zicht

Door het slechte weer werden in bepaalde gemeentes, zoals Kortenaken, de buitenspeeldag geannuleerd en vervangen door een ander event. Zo ook in Glabbeek. 


 

De nationale buitenspeeldag 2024 zou normaal gezien op woensdag 17 april doorgaan, maar door het slechte weer verplaatsten een aantal gemeentes in het Hageland deze, ook Glabbeek. Vrije Tijd Glabbeek bracht op dinsdag 21 mei het nieuws dat de buitenspeeldag, die normaal zou doorgaan op woensdag 22 mei op de weide naast de sporthal Ter Linde, ook zou worden geannuleerd.

“Door de hevige regenval van de voorbije dagen is het onmogelijk om het voorziene terrein voor de buitenspeeldag in orde te krijgen. Ook de wisselende weersvoorspellingen maken dat we een keuze moeten maken. Na overleg en met spijt in het hart annuleren we bij deze de buitenspeeldag voor 2024. Maar niet getreurd: Op 22 juni (hopelijk met goed weer) wordt de site van Hangaar 44 omgetoverd in een heus in- en outdoor attractiepark.. We hopen jullie daar dan ook allemaal terug te zien. We beginnen morgen alvast aan de planning voor Buitenspeeldag 2025 en proberen een scenario te creëren waarbij weersomstandigheden weinig of geen rol van betekenis kunnen spelen.  Suggesties zijn altijd welkom", zo klinkt het bij Vrije Tijd Glabbeek.

Lees meer over