Na 5 jaar leegstand werden 28 serviceflats eindelijk ingehuldigd

serviceflats

De 28 nieuwe serviceflats in Glabbeek werden op donderdag 1 juni eindelijk officieel in gebruik genomen. Door een rechtszaak tussen de eigenaar en de oorspronkelijke exploitant stond het private serviceflatgebouw langs de Dries in Glabbeek ruim 5 jaar leeg.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) en CEO Marc Driesen van Paloma Vlaanderen mochten het lintje doorknippen in aanwezigheid van mandatarissen van de gemeente.

Het complex bestaat uit 20 assistentiewoningen met 1 slaapkamer en 8 met twee slaapkamers. Daarnaast is er een conciërgewoning, activiteitenzaal, petanquebaan en een ruime tuin. Intussen zijn er al 4 serviceflats verhuurd en nemen de eerste bewoners tegen eind juni er hun intrek.

 “Dat deze leegstaande nieuwe serviceflats nu eindelijk in gebruik genomen worden, is absoluut goed nieuws.. Als gemeente konden we deze structurele leegstand niet langer toelaten waarbij een compleet nieuw complex bleef leegstaan. En ook al heeft de gemeente zelf niets te maken met deze serviceflats, toch gaven wij enthousiast een bouwvergunning voor dit complex, omdat het een belangrijke schakel vormt in het zorgaanbod in onze gemeente. Ik ben dan ook uitermate tevreden dat de serviceflats eindelijk in gebruik genomen werden en de eerste inwoners de komende weken er hun intrek nemen. We kijken ook uit naar een positieve samenwerking tussen ons OCMW en de exploitant”, besloot Reekmans bij de inhuldiging.

Lees meer over