Leerlingen gemeenteschool Glabbeek hebben EHBO diploma op zak

22 februari 2022 | 19u57 | Gepost door rik.poulman@te…
Glabbeek reanimatiecursus basisschool

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van gemeenteschool De Springplank in Glabbeek konden lessen eerste hulp bij ongevallen (EHBO) volgen. Achttien leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar slaagden met glans in hun proef.

Het eindresultaat bij elk leerling schommelde rond de 95 procent. De theoretische uitleg van twee lesuren werd gegeven door ‘reanimatie op school’, een dienst van Onderwijsdoelen Vlaanderen. EHBO staat vermeld in de eindtermen van het secundair onderwijs, maar ook basisscholen mogen het vrijblijvend in hun leerprogramma opnemen.

Onderwijsschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij): “In deze regio zijn we als gemeenteschool de enige basisschool die inschreef voor de lessen. Reanimeren zou eigenlijk verplicht moeten worden in het onderwijs, want hoe jonger vaardigheden worden aangeleerd, hoe langer ze blijven hangen. Jong geleerd, is immers oud gedaan. Aan de school is eerder een defibrillator geplaatst en dus vonden we het ook zinvol om deze cursus EHBO aan te bieden.”

Lees meer over