Kringwinkel krijgt filiaal in gemeentelijk domein

9 februari 2023 | 19u11 | Gepost door rik.poulman@te…
kringwinkel

Een van de laatste loodsen op het gemeentelijk domein van Glabbeek wordt ingericht als nieuwe locatie van de Kringwinkel.

“Het autonoom gemeentebedrijf  Glabbeek start binnenkort met de renovatie van de laatste loods op het gemeentelijk domein, het voormalige militair domein langs de Steenbergestraat”, zegt burgemeester Peter Reekmans. “Ook deze laatste loods wordt asbestvrij gemaakt. Ze krijgt een nieuw dak, een verfraaiing van de loods en wordt ingericht als nieuwe locatie van de Kringwinkel.”

Kringwinkel Hageland heeft nu al vestigingen in Aarschot, Diest, Landen, Tienen en Tremelo. Vanaf 2024 zullen ze ook een nieuwe Kringwinkel met materialenbank openen in Glabbeek. De loods waar de Kringwinkel kan over beschikken is 1.200m² groot. De activiteiten omvatten een winkel met herstel-activiteiten en een materialenbank.

Lees verder onder de foto
kringwinkel2

Reekmans: “De grote troeven van deze locatie voor een nieuwe Kringwinkel en materialenbank de ruime parking. Bovendien ligt de loods vlak naast het gemeentelijk containerpark. Het AGB start binnenkort met de renovatie. De kostprijs ervan bedraagt 120.000 euro. Tegen begin 2024 kan de gerenoveerde loods dan verhuurt worden aan de Kringwinkel Hageland”.

Lees meer over