Inside The Bunker zongen The Bollock Brothers, in Glabbeek is het een jeugdhuis dat al 55 kaarsjes mag uitblazen

bunker

The Bollock Brothers wisten het destijds al toen ze hun nummer The Bunker componeerden, het is een place to be en in Glabbeek is het een jeugdhuis dat intussen 55 kaarsjes mag uitblazen.

In de schaduw van het gemeentehuis doen die van de Bunker al jaren hun ding, met succes. “We hebben een uitgebreid ledenbestand, dat telt 130 leden tussen 6 en 17 jaar. Jaarlijks staan we garant voor topfuiven en verschillende activiteiten. Denk maar aan De Strandfuif die jaarlijks heel wat volk op de been brengt, onze New Years Party maar ook onze voettocht naar Scherpenheuvel”, luidt het bij de initiatiefnemers.  

Met vallen en opstaan

De Bunker zag het levenslicht in 1968 in café Vandeborne. Nog datzelfde jaar konden ze terecht in de verwaarloosde kelders van de Melkerijzaal. Het zijn aanvankelijk moeilijke jaren voor de oprichters want ze kampten met problemen inzake erkenning, zowel in de eigen gemeente als de omliggende.

In 1977 komt het hele dorp in actie en wordt er een handtekeningpetitie georganiseerd toen de vrees bestond dat de melkerijgebouwen verkocht zouden worden.

Jaren later bestaat De Bunker nog steeds en blijven de leden en initiatiefnemers aan de weg timmeren met telkens nieuwe events. “Om de twee weken worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen van 6 tot 17 jaar en het werkjaar wordt, zoals de traditie het wil, afgesloten met een heus kamp. De Bunker zet zich al vanaf haar prille begin in voor sociaal culturele activiteiten. Zo zijn we nog altijd peter van de blindenvereniging VIGE uit Antwerpen, is er de jaarlijkse spaghettisoiree voor 11-11-11 en de kaas- en wijn avond voor 'Kom Op Tegen Kanker.”