In Glabbeek blijven pieten echt zwart: "Doen niet mee aan gekke gedoe"

zwarte pieten

De gemeente Glabbeek zorgde dit jaar voor een bezoek van Sinterklaas en zijn zwarte pieten aan de drie scholen in de gemeente. “In ons dorp doen we niet mee aan het gekke gedoe van zwarte vrouwelijke sinten of witte -en roetpieten. In Glabbeek houden we namelijk de tradities bewust wel in ere”, zegt burgemeester Peter Reekmans.

De gemeente zorgde, op initiatief van schepen van Jeugd Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) en in samenwerking met carnavalsvereniging De Gildegarde, voor een gratis bezoek van Sinterklaas aan de drie scholen.

“De gemeenteschool in Glabbeek en de twee vrije scholen in deelgemeenten Kapellen en Bunsbeek organiseerden in het verleden steeds hun eigen intrede van Sinterklaas. Al enkele jaren wordt deze gezamenlijke organisatie door de gemeente kosteloos aangeboden aan de drie scholen. De ouders van alle kindjes in de drie scholen in Glabbeek betalen namelijk allemaal gemeentebelastingen, het is dan ook logisch dat we elke school hetzelfde aanbod kunnen aanbieden. In Glabbeek blijven we bovendien ook kiezen voor de échte Sint en echte zwarte Pieten”, besluit Holsbeeks.