Glabbeeks ere-burgemeester Arseen De Coster overleden op 93-jarige leeftijd

Ere-burgemeester Arsène De Coster (links op de foto) overleden op Paaszondag

Glabbeeks ere-burgemeester ArseenDe Coster uit deelgemeente Zuurbemde is overleden op Paaszondag. Hij werd 93 jaar oud.

De Coster werd in 1958 gemeenteraadslid en was van 1964 tot 1976 burgemeester van de autonome gemeente Glabbeek-Zuurbemde. In 1977 werd hij de eerste burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Glabbeek en hij bleef dit tot 1994. Van 1994 tot 2006 was hij gemeenteraadslid van Glabbeek, waardoor hij in totaal 48 jaar politiek actief was in de gemeente, waarvan 30 jaar als burgemeester. In 2020 werd hij door het huidig gemeentebestuur voor zijn jarenlange inzet gehuldigd met het nationaal ereteken van ridder in de Kroonorde, het burgerlijk Kruis 1ste Klasse en de gouden gemeentelijke medaille.

Op handen gedragen door veel inwoners

“Voor iemand met een staat van dienst als Arseen heb ik al jaren veel respect. Zijn invulling van het burgemeesterschap, uiteraard te bekijken in de tijdsgeest van toen, is op heel wat vlakken vergelijkbaar met dit van mijzelf vandaag. Hij drukte toen ook zijn stempel op ons dorp en was uitermate dienstbaar, waardoor hij door enorm veel inwoners ruim 30 jaar op handen werd gedragen. Dat Glabbeek vandaag nog bestaat als autonome gemeente is enkel aan hem te danken. Als zijn opvolger zal ik zijn politieke erfenis ook in de toekomst tot het uiterste blijven verdedigen om Glabbeek als gemeente te kunnen laten verder bestaan”, zegt huidig burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

De uitvaartplechtigheid gaat door in de kerk van Kapellen op zaterdag 26 april om 10.30 uur. De gemeenteraad zal op donderdag 18 april een eerbetoon brengen aan De Coster.

Lees meer over