Glabbeeks burgemeester Reekmans wil met nieuwe lijst de provincie inpalmen: "Van binnenuit zaken veranderen"

reekmans

Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) wil met afgevaardigden van andere lokale partijen een kieslijst maken om deel te nemen aan de provinciale verkiezingen. Dat maakte hij bekend uitgerekend op de kiesdag voor de federale- en regionale besturen.

Voor Reekmans zijn lokale partijen geen samensmeltingen van partijen of anderen die op lokaal niveau van naam veranderen maar eerder nieuwe partijen die los staan van bestaande partijen, net als zijn Dorpspartij. Er zouden al 14 geïnteresseerde partijen zijn en Reekmans is alvast één van de boegbeelden. Naar eigen zeggen kon Reekmans meerdere bekende politici strikken uit de regio , wie dat zijn wil hij nog niet zeggen maar meer nieuws volgt snel, zo belooft hij. 

 "Namen zijn voor later, het zijn niet de eerste de beste, maar nog volgende week komen we opnieuw samen om een en ander te finaliseren", zegt Reekmans die ook politici uit de regio Halle-Vilvoorde kon overtuigen om mee te stappen in het verhaal."Dat gaat dan over mensen van de zogenaamde PRO-partijen. We moeten nu een en ander finaliseren in een samenwerkingsovereenkomst."

De Glabbeekse burgemeester wil op die manier van binnenuit iets veranderen binnen de provincie maar ook binnen de intercommunales. "We willen ageren tegen de dwaze vergroening. Het feit dat halfopen bebouwing in landelijk woongebied niet meer mag van de provincie is te gek voor woorden", zegt Reekmans die alvast op twee zetels hoopt voor het nieuwe initiatief. 

De nieuwe parij zal onder de noemer Lokale partijen Oost Brabant door het leven gaan.

 

 

Lees meer over