Glabbeek veilt kunstwerk voor goede doel

kunstwerk

In Glabbeek wordt op het Kerstconcert op zondag 17 december een kunstwerk geveild voor het goede doel in de kerk van Kapellen. “Het kunstwerk werd ontworpen door lokaal kunstenaar Erlinde Geens uit deelgemeente Kapellen. Het schilderij symboliseert het landschap van Glabbeek met velden en akkers vol gewassen die zich aan elkaar rijgen, zo reflecteert dit schilderij de verscheidenheid en tegelijk ook de verbinding van ons dorp”, luidt het bij de initiatiefnemers.

De veiling gaat door tijdens de pauze van het Kerstconcert, dat is tussen 19.50 en 20.15 uur. Notaris Kathleen Denruyter uit Glabbeek veilt het dan aan de hoogstbiedende. De startprijs voor het kunstwerk werd ingesteld op 500 euro.

Het Kerstconcert voor het goede doel van de Dorpspartijmandatarissen gaat door op zondag 17 december  in de kerk van Kapellen en alle opbrengsten gaan naar Glabbeek fietst tegen Kanker.

“Maar liefst 50 muzikanten en doedelzakspelers zullen de aanwezigen een ganse avond onderdompelen in een prachtige muzikale kerstsfeer. Als meter voor de dorpsactie kon ik dit jaar niemand beter kiezen dan onze schepen Hilde Holsbeeks. Zij zet zich als schepen van Welzijn al enkele jaren heel enthousiast in als bezielster van Glabbeek fietst tegen Kanker”, besluit burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

 Kaarten kosten 8 euro en bestellen kan via info@dorpspartij.be

 

Lees meer over