Glabbeek pakt oude dorpskanker aan en bouwt oud militair domein om tot recreatief sportdomein

militair domein

Het oud militair domein langs de Torenstraat in de Glabbeekse deelgemeente Attenrode-Wever wordt een nieuw recreatief sportdomein met  padelvelden, tennisterreinen, een sportschietbaan en toeristische verblijfsrecreatie.

Het oud militair domein depot MK 29/4 is al jaren een dorpskanker, de oude legerloodsen met asbest en het domein liggen er verwaarloosd bij sinds defensie het te koop zette in 2016. “Doordat het domein door het vorige gemeenbestuur, eind jaren ’90, foutief werd ingekleurd als verblijfsrecreatie in plaats van gewone recreatie vond men lang geen koper. Tot in 2018 een Luxemburgs bedrijf het domein kocht. Zij kregen van de gemeente vijf jaar vrijstelling op leegstand. Uiteindelijk kwamen hun plannen niet van de grond en daardoor werd het recent doorverkocht aan een groep jonge ondernemers uit ons eigen dorp. De drijvende krachten hierachter zijn Joren Kemels, Johan Cleynen en Bart Vanham”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

Fors investeren

De nieuwe initiatiefnemers willen fors investeren in een nieuw recreatief sportdomein met toeristische verblijfsaccommodatie om mensen sportief te laten genieten van de natuur van onze fruitgemeente. “De plannen werden intussen al grondig besproken met de gemeente en voldoen aan de ruimtelijke inkleuring van verblijfsrecreatie. Op de site van bijna vier hectare plannen zij om onder meer toeristische verblijfsaccommodatie, een brasserie, overdekte en niet-overdekte padelvelden, overdekte en niet-overdekte tennisterreinen, een polyvalente ruimte en een sportschietbaan te realiseren. De ligging van het domein voor sport en recreatie is ook ideaal omdat er geen directe buren zijn.”

Schepen van Sport Hans Hendrickx (Dorpspartij) gaat nu, samen met de initiatiefnemers, een samenwerking met de gemeente uitwerken, waarbij inwoners van Glabbeek hier aan lagere tarieven zullen kunnen gaan sporten.

 De bouwaanvraag wordt eerstdaags ingediend en de bedoeling is om na deze zomer al de eerste sportaccommodatie op het domein in gebruik te kunnen nemen.

 

Lees meer over