Glabbeek is één van de tien pilootgemeenten die deelnemen aan vernieuwde aanpak van verkeersveiligheid

SAVE

De gemeente Glabbeek is één van de 10 pilootgemeenten voor SAVE 2.0, zeg maar een vernieuwde aanpak van het verkeersveiligheidsprobleem onder begeleiding van verkeerspsycholoog Helmut Paris.

Voor het project worden ongevallenanalyses gebruikt waardoor er veel meer kan worden ingezet op veel gerichtere lokale preventie

 “Samen met de gemeenteraadscommissie Mobiliteit en deskundigen gaan we vanuit verschillende invalshoeken eerdere verkeersongevallen in ons dorp bekijken en er de juiste lessen uit trekken. Een ongeval wordt altijd veroorzaakt door een samenloop van meerdere, ongunstige omstandigheden die onveiligheid creëren. Uit die omstandigheden kunnen we als gemeente met ondersteuning van verkeersdeskundigen heel veel leren, waardoor we dankzij SAVE 2.0 naar een veel gerichtere preventie kunnen gaan op basis van een grondige analyse van eerdere verkeersongevallen”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Simon Vandermeulen (Dorpspartij).

Glabbeek ondertekende als eerste gemeente in Vlaams-Brabant, eind 2013, ook al het charter Samen Actief voor Veilig Verkeer (SAVE) van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK).

Lees meer over