Glabbeek investeert in openbare parkings voor 655 voertuigen

gemeentehuis

De gemeente Glabbeek investeert in openbare parkings voor 655 voertuigen. Verleden jaar werd in het centrum van Glabbeek al de Glazuurparking met 60 parkeerplaatsen volledig vernieuwd en waterdoorlatend gemaakt.  Ook aan het kerkhof werd er een nieuwe parking voor vijf voertuigen aangelegd.

Momenteel worden, bij de werken aan de buitenomgeving van het gemeentelijk domein langs de Steenbergestraat, de bestaande parkeervakken vernieuwd en wordt er extra parking bijgemaakt zodat er aan de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 in totaal parkeergelegenheid komt voor 450 voertuigen.

De komende weken gaat ook nog de aanleg van een nieuwe parking voor 25 voertuigen achter het oud gemeentehuis van Attenrode-Wever van start. “Daarna start in augustus de aanleg van de nieuwe centrumparking voor 70 auto’s achter het gemeentehuis. Ook de parking voor 15 voertuigen aan het kerkhof van Kapellen wordt, samen met de wegenwerken, nog dit jaar vernieuwd en waterdoorlatend gemaakt. En als laatste parking gaan we ook nog de sporthalparking langs de steenweg uitbreiden met 30 extra parkeerplaatsen voor voetbalclub VZ Glabbeek. We investeren in extra openabre parkings en verbeteren ook het parkeercomfort voor 655 voertuigen. Tegelijk kunnen we voor ruim 2ha van het openbaar domein ontharden”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) nog. 

Lees meer over