Glabbeek deelt 115 gemeentelijke eretekens uit

Eretekens

De gemeente Glabbeek reikte vrijdag 115 gemeentelijke eretekens uit aan personeel, mandatarissen en drie sportverenigingen. Het gaat om gouden, zilveren en bronzen medailles. Eerder kwamen alleen mandatarissen in aanmerking maar in Glabbeek kunnen nu ook anderen zo’n eremedaille krijgen.

Er werden 44 eretekens uitgereikt aan gemeentelijke personeelsleden, 29 aan gepensioneerde personeelsleden en een postuum. Gemeentelijke personeelsleden krijgen een bronzen gemeentelijk ereteken na 15 jaar dienst, een zilveren na 25 jaar en een gouden na 35 jaar tewerkstelling.

De drie sportverenigingen, met name voetbalclub Toekomst Bunsbeek, de wandelclub Toekers Bunsbeek en Jiu Jitsu Tora, deden een voordracht voor hun bestuursleden die zich meer dan twintig jaar hebben ingezet voor de club. Er werden negen eretekens uitgereikt, waarvan vier postuum. Elke lokale vereniging in Glabbeek kan bestuursleden die meer dan twintig jaar actief zijn bij hun vereniging voordragen voor een ereteken. Deze drie sportverenigingen waren de eerste die een voordracht deden. 

Ook 32 (gewezen) mandatarissen kregen een ereteken, waarvan er zes postuum werden toegekend aan ere-schepenen en ere-gemeenteraadsleden.

 Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij): “We deden met de uitreiking van 115 eretekens een grondige inhaalbeweging om iedereen samen te honoreren voor zijn/haar jarenlange inzet voor ons dorp. En we vergaten ook de gepensioneerden en uiteraard ook de overledenen niet. Ook al gaat het bij eretitels of eretekens enkel om een oorkonde of medaille, toch is vooral de symboliek hierachter enorm belangrijk. Dat is ook de reden dat we een uitgebreid reglement maakten voor zowel mandatarissen, OCMW -en gemeentepersoneel, vrijwilligers in verenigingen en verdienstelijke inwoners.”

 

eretekens