Er komt maar geen einde aan vandalisme in Glabbeek, dit weekend was het weer prijs: "Er komen meer politiepatrouilles"

Vandalen

Een zoveelste keer werd Glabbeek het slachtoffer van vandalen. Op meerdere plaatsen werden zaterdagnacht brievenbussen vernield, verkeersborden uitgetrokken en andere zaken vernield. Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) uit opnieuw zijn ongenoegen over het vandalisme dat nu al maanden aanhoudt in de gemeente.

“Na een fuif in Hangaar 44 vonden blijkbaar enkele onnozelaars het deze nacht weer nodig om op meerdere plaatsen brievenbussen stuk te slaan, verkeersborden uit te trekken, ... “, laat Reekmans op zijn Facebookpagina weten.

Vorig weekend waren er ook 2 fuiven in de gemeente en toen werden er ramen ingegooid, werd een laadpaal voor elektrische wagen vernield en braken onbekenden de brievenbus van het OCMW open.

Lees verder onder de foto.

vandalisme
Ook dit weekend waren vandalen aan het werk in de gemeente.

Extra camerabewaking

Eerder werd er graffiti gespoten op meerdere locaties zoals op de muren van het gebouw van de lagere school in Glabbeek, op de poorten van de gemeenteloods, bushokjes en elektriciteitskasten en op meerdere speeltuigen in de speeltuin aan de gemeentelijke sporthal. Het glas van het terras van JH De Kloemp werd ook al opzettelijk kapot geslagen, sanitair in Hangaar 44 werd bewust beschadigd, het glas van een bushokje op de steenweg in Glabbeek werd kapot geslagen, het kunstgras van de sportkooi op de site van de gemeenteschool werd op meerdere plaatsen opzettelijk kapot gesneden, er was vandalisme op kerkhoven waar beeldjes en foto’s op graven werden vernield en er waren afgelopen zomer ook al opzettelijke brandstichtingen in het fit-o-meterbos en in de gemeenteschool.

"Er lijkt geen einde te komen aan dit vandalisme in Glabbeek, dat pas ontstaan is na de coronaperiode. De voorbije maanden en weken is er regelmatig heel wat vandalisme in ons dorp na fuiven. De fuiven in Hangaar 44 zelf verlopen steeds zonder ernstige problemen. Het probleem ontstaat blijkbaar op de terugweg naar huis waarbij enkele onnozelaars een spoor van vandalisme trekken door ons dorp. Maar ook op momenten dat er geen fuiven zijn is er regelmatig vandalisme op gemeentelijke speelterreinen. We vermoeden dat het steeds dezelfde onnozelaars zijn die er blijkbaar plezier in scheppen het gemeentelijk patrimonium en de eigendom van inwoners opzettelijk te vernielen", zegt Reekmans die eerder al aankondigde dat de gemeente drastisch gaat investeren in extra camerabewaking. “Blijkbaar is dit nog het enige middel dat we kunnen inzetten tegen deze enkele onnozelaars die er overduidelijk al maanden plezier blijven in scheppen om een spoor van vandalisme door ons dorp te trekken”, aldus Reekmans die met de recente gebeurtenissen nog meer overtuigd is van het belang van extra camerabewaking. “Dat is overduidelijk dringend nodig. Zolang de camera's niet geïnstalleerd zijn, heb ik opdracht gegeven aan de  politie om veel intensievere politiepatrouilles te organiseren, bij het einde van elke fuif, in de omgeving van onze fuiflocaties te houden.” 

vandalisme
Ook dit weekend waren vandalen aan het werk in de gemeente.