Burgemeester laat politie optreden tegen feestvierende trouwkaravaan die door dorpskern racet

nachtlawaai

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) liet zaterdagavond 3 juni de politie onmiddellijk optreden tegen een feestvierende trouwkaravaan die door de dorpskern zat te racen en deelde er onderstaande video van op zijn Facebookpagina. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Om 22.30 uur kwamen er meerdere klachten binnen bij politie en de burgemeester over een toeterende feestvierende autokaravaan die door de straten van het centrum van Glabbeek aan het racen was.

Plaats van verzamelen was blijkbaar zaal Glazuur in Glabbeek waar een trouwfeest doorging van Irakezen uit Tienen. Heel wat jongeren die niet uitgenodigd waren op het trouwfeest kwamen met een autokaravaan afgezakt naar Glabbeek. Met heel veel lawaai reed de karavaan zeer gevaarlijk door de straten van Glabbeek om op de parking van zaal Glazuur toeterend rondjes te draaien”, zegt de burgemeester die al enkele minuten na de eerste melding persoonlijk ter plaatse ging.

Meerdere politieploegen kwamen binnen de 15 minuten ook aan de zaal aan.

De organisator en de feestende jongeren werden er kordaat op gewezen dat het nachtlawaai niet door de beugel kon en onmiddellijk moest stoppen.

Na een half uur keerde de rust terug, de politie bleef in de buurt patrouilleren en waakzaam.

“We maakten dit enkele jaren geleden al eens mee op een zaterdagnamiddag toen er een trouwfeest doorging in zaal Glazuur. Maar nu werden we voor het eerst geconfronteerd door een toeterende trouwkaravaan die gevaarlijk door het centrum van ons dorp reed om 22.30 uur ’s avonds. Dit is niet enkel nachtlawaai, maar schrikt vooral ook een dorpskern op, waardoor er meerdere meldingen binnenkwamen van geschrokken buurtbewoners. Iedereen is welkom in Glabbeek om te feesten, maar heeft zich aan de regels te houden. Of dit nu een trouwfeest is met buitenlandse tradities of een zatte fuif van lokale jongeren, de nachtrust van de omwonenden zullen we in Glabbeek altijd doen respecteren”, besluit Reekmans

Lees meer over