31 jubilarissen en drie 100-jarigen gevierd in Glabbeek

glabbeek

In Glabbeek slagen er blijkbaar heel wat koppels in om lang getrouwd te blijven. De gemeente vierde recent maar liefst 31 jubilarissen en tegelijk ook drie 100-jarigen.

Alle koppels die dit jaar hun gouden, diamanten en briljanten huwelijksjubileum vierden werden door het gemeentebestuur in de watten gelegd tijdens de jaarlijkse jubilarissennamiddag op het gemeentehuis. 

In 2023 vierden vijftien hun 50-jarig huwelijk, elf zijn al 60 jaar getrouwd en vijf intussen al 65 jaar. Ook twee van de drie 100-jarigen kwamen meevieren op het gemeentehuis.

De burgemeester en het voltallig schepencollege verwelkomden de feestvarkens die nadien konden genieten van een afternoontea met een ruim assortiment drank en lichte hapjes. Het Glabbeeks accordeonduo Kriebel en Huksel zorgde voor de muzikale omkadering.

"In Glabbeek merken we dat niet alleen onze inwoners tevreden zijn maar vooral ook samen oud worden. De grond is in ons dorp zeer vruchtbaar", besluit burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) lachend.