Honden mogen voortaan terug mee naar begraafplaats Butsel: "Een spijtige vergissing"

Ineens hing er aan de begraafplaats een verbodsbord voor honden

Een opmerkzame bezoeker van de begraafplaats in Butsel, een deelgemeente van Boutersem, merkte een opmerkelijk bordje op aan de begraafplaats. Honden mochten ineens niet meer binnen op het kerkhof. 

“Drie dagen geleden verscheen er ineens een verbodsbord voor honden aan de begraafplaats van Butsel”, vertelt inwoner Jos Wilmaers. “Al elf jaar bezoekt mijn vrouw twee tot drie keer per week haar overleden moeder. In die periode heeft ze allerlei zwerfvuil zien liggen zoals plastic, papiertjes, blikjes en zelfs sigarettenpeuken, maar geen uitwerpselen. Dieren kunnen heel veel betekenen voor mensen, ze zijn vaak een deel van het gezin en ze kunnen ook helpen bij het rouwproces.” 

Een spijtige vergissing

Schepen van Openbare Werken Guy Vanbelle (CD&V) reageerde hier zeer snel op. “Het plaatsen van dat bordje is een spijtige vergissing geweest. Het was louter de bedoeling een symbool te plaatsen om mensen er attent op te maken om de omgeving van de begraafplaats proper te houden. Het is voor de technische diensten immers heel vervelend om hondenpoep te ruimen. Honden worden al jaren gedoogd op begraafplaatsen en mensen moeten op een serene manier met hun viervoeter kunnen afscheid nemen en de overledenen bezoeken. Meer nog, er zullen in de toekomst buizen worden geplaatst om de hondenpoepzakjes te kunnen weggooien bij de gemeentelijke begraafplaatsen.”

Het bordje werd snel weggehaald

Lees meer over