Centje bijverdienen? Lever een bestelling onderweg naar jouw bestemming

Shopopop
Voortaan bezorgen particulieren in Tienen bestellingen aan huis. Shopopop, de Europese pionier en marktleider in crowdshipping, breidt namelijk zijn actieterrein uit naar Tienen en mikt op mensen. die op hun route een bestelling willen afleveren.  .

Het platform onderschrijft de deeleconomie en heeft partnerschappen met verschillende supermarkten maar ook met de Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB) en detailhandelaars overal ter lande. Ook lokale winkeliers, groente- of drankenhandels kunnen zich aansluiten.

Concreet plaatst een particulier een bestelling bij een supermarkt of handelaar, waarna de app van Shopopop een geschikte particulier uit de buurt zoekt die op zijn route de levering wil doen. In ruil krijgt die een kleine vergoeding die varieert naargelang de afstand, de grootte en de moeilijkheid van de levering: een bezorging op de derde verdieping zal bijvoorbeeld iets meer opbrengen dan op het gelijkvloers.

“Het achterliggende idee is om maximaal gebruik te maken van bestaande verplaatsingen om zo duurzame efficiëntiewinsten te boeken in tijd, geld en uitstoot: voordelig voor planeet en portefeuille”, zegt Kris De Coster, International Development manager bij Shopopop. “Essentieel daarbij is dat er enkel met particuliere bezorgers of shoppers gewerkt wordt: voor professionele bezorgers is bij Shopopop geen plaats. Dat maakt ons fundamenteel verschillend van flitskoeriers of professionele bezorgers.”

Leveringen gebeuren altijd de dag zelf, binnen een maximumtermijn van drie uur maar doorgaans veel sneller en de shopper verdient minimum vijf euro.

“Tot op vandaag blijft de last mile de heilige graal van de logistiek. Met Shopopop bieden we een oplossing die handelaars volledig ontzorgt, en die bovendien bijzonder voordelig én duurzaam is”, gaat De Coster verder.

In totaal gebeurden er over alle landen al meer dan zes miljoen leveringen via Shopopop.

Om in Tienen verder voet aan de grond te krijgen is Shopopop volop op zoek naar nieuwe partners en shoppers. Die laatsten kunnen zich aanmelden via de app die je kan downloaden in de App Store en bij Google Play.