Twee studenten brengen nieuw bier op de markt

studenten
Michiel Foriers en Jolien Stragier, twee studenten aan hogeschool UCLL, hebben voor hun eindwerk een studentenonderneming opgezet waarmee ze een nieuw bier op de markt brengen. 

Michiel Foriers en Jolien Stragier zijn twee studenten die in het laatste jaar zitten van de lerarenopleiding aan UCLL Leuven. Ze studeren beiden om leerkracht te worden in het secundair onderwijs, Michiel voor de vakken economie en Engels en Jolien voor de vakken PO en techniek.  

"In het kader van ons eindwerk, startten wij een small business project op. Een product hiervoor was niet moeilijk te vinden, aangezien wij allebei met volle teugen genieten van het studentenleven, waar ook wel eens een lekker biertje bij hoort. Met onder andere deze gedachte in het achterhoofd, kwamen we op het idee om zelf een bier te brouwen. Zo gezegd, zo gedaan dus stapten wij naar een brouwerij. Belangrijk voor ons was dat het biertje geen kopie van een kopie zou worden. Daarom hebben wij gekozen om een Kastanjebier op de markt te brengen: de Vurige Lybe."

Het bier heeft zijn naam te danken aan zijn vurige kleur, maar ook aan de plaats waar het is gebrouwen. Lybe betekent in plaatselijk dialect namelijk 'Lubbeek'.  "Vurige Lybe is een uniek Kastanjebier van 6.5% dat in België een vernieuwing is op een zeer grote markt. Het recept van ons bier is met liefde samengesteld door onszelf, in samenwerking met onze brouwer Steven van het Brouwateljee in Lubbeek. Wij hopen dat het bij een groot publiek in de smaak valt, we hebben alvast al veel positieve berichten gekregen."  

Voor meer info: www.vurigelybe.weebly.com 

Lees meer over